top of page

Maarten Boers, musicus, gitarist én docent.

Ik kom uit een typisch muzikaal gezin. Mijn vader speelde viool, mijn moeder piano en er waren twee gitaren in huis. Beneden woonde Jeanne Bacilek de bekende coloratuur-zangeres waar menig muziekavondje werd gehouden.

 

Als klein jongetje van vier jaar wist ik al dat ik musicus zou worden.

 

Er klonken verschillende muzieksoorten in huis, ik draaide de platen van mijn broers en zussen helemaal grijs. Wat voor muziek dat was? Soulmuziek (Etta James, Ray Charles, Otis Redding…), The Beatles, jazz (Miles Davis, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Duke Ellington…). Maar natuurlijk ook klassieke muziek (Bach, Beethoven, Chopin..).

Wat mij aansprak in alle muziek, was het ritme. Het tempo, de beat…de swing.

 

Op de lagere school bleek dat ik kan zingen. Onder leiding van Piet van Egmond, zong ik drie jaar mee in de Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam en in Naarden.

Toen ik 14 jaar werd formeerde ik een bandje met twee vriendjes en traden we regelmatig op.

Al jong wist ik; Ik wil professioneel gitarist worden. Ik overtuigde mijn ouders, en mocht gitaarlessen nemen bij Adrian Rooymans. In 1982 nam deze mij mee naar het gitaarconcours in Castres en waar ik een stuk speelde van Bach voor Manuel Barrueco.

Vervolgens volgde ik ook lessen van de Argentijnse Eduardo Falú, onder meer winnaar van de ´Konex Award´ in 1985.

Ik ging naar de Muziekschool in Utrecht. Mijn docent was leraar luit en gitaar Hans Verzijl. Na een auditie werd ik aangenomen als  student bij de bekende gitarist en pedagoog Hans de Weerd aan het Conservatorium in Alkmaar waar ik ook afstudeerde. Tevens kreeg ik daar improvisatie les van Hans Kunneman. Gastcollege's van Jaap Spigt (de Barokspecialist) en Cynthia Wilson eveneens over Barokmuziek.

Vanaf 1992 ben ik gaan samenwerken met het muziekatelieralkmaar.nl waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier les geeft aan zowel jongeren als volwassenen.

Ook terwijl ik een lespraktijk heb, blijf ik me muzikaal ontwikkelen. Dit doe ik bijvoorbeeld door lessen te blijven volgen. Onder andere bij de bekende jazzgitarist Reinier Voet, die onder meer gespeeld heeft met Fapy Lafertin, Jimmy en Stochelo Rosenberg, Armand e.v.a. Maar ook door de jaarlijkse Gypsy jazz kampen (GrapelliJangocamp) te bezoeken van Reinier Voet en Tim Kliphuis, beroemd improvisatie violist, onder andere bekend van het spelen met Angelo Debarre, The Rosenberg Trio, Frankie Gavin, Richard Galliano en Les Paul. 

Met enige regelmaat neem ik deel aan jamsessies door het hele land.

In de muziek ben je nooit uitgeleerd, dat maakt het zo inspirerend. Voor mij is het allermooiste als je meedoet en de muziek voelt. Want dat is waar het allemaal om draait. 

Ook eens een les volgen? Kom een keertje gratis proberen! Schrijf je in via maartenboers@me.com en ik neem zelf even contact met je op.

Of je kijkt even bij 'Les mogelijkheden' op deze website.

Maarten Boers (rechts op de foto - met gitaar) in zijn muzikale familie.
bottom of page